Archief
WOS

WOS

Vaccinatiebus blijft komende week in Naaldwijk staan

De mobiele vaccinatie-eenheid van GGD Haaglanden blijft komende week aan de Verdilaan in Naaldwijk staan.

"Maar het is een bus, dus hij kan ook naar andere dorpen of bedrijven toe rijden", vertelt directeur Annette de Boer. "We gaan volgende week uitzoeken wat daarvoor het handigst is." Tot nu toe wordt de bus elke dag door tientallen mensen bezocht voor een Janssen-vaccin. "Maar er komen ook mensen voor informatie, bijvoorbeeld over de corona-check app."

De proef met de bus past in de nieuwe vaccinatiestrategie van de GGD. "Van massa naar maatwerk", noemt De Boer het. De meeste mensen die dat wilden, hebben hun vaccinatie al gehad. "We gaan nu naar de dorpen en verschillende wijken toe." Dat doen ze bijvoorbeeld met de mobiele vaccinatie-eenheid. "Maar het kan ook zijn dat we in een dorp voor een week een pop-up locatie openen. We overleggen met de gemeente wat handig is", vertelt ze.

De openingstijden in Naaldwijk zijn: 08.30 uur - 12.15 uur, 13.00 uur -17.00 uur en van 17.45 uur – 20.00 uur.

Geen dreigingen

Hoewel de sfeer op de vaccinatielocatie in Naaldwijk "gemoedelijk" is volgens De Boer, gaat dat niet overal zo. GGD Hollands Midden heeft donderdag aangifte gedaan van bedreiging tegen Viruswaarheid-voorman Willem Engel. Dat meldt de GGD aan mediapartner Omroep West. De activist heeft woensdag zijn volgers opgeroepen om foto's en filmpjes te maken van medewerkers van de GGD op vaccinatielocaties. Dat deden groepen mensen vervolgens daadwerkelijk, wat zeer bedreigend was voor de medewerkers. "Wij hebben daar nog niets van gemerkt bij GGD Haaglanden", vertelt de directeur.

Afspraakloos prikken op andere locaties

Vanaf deze zaterdag kan iedereen zich ook zonder afspraak laten vaccineren op de andere priklocaties in Haaglanden, ook in De Brug in 's-Gravenzande. In 's-Gravenzande prikken ze niet met Janssen, zoals in Naaldwijk, maar met Pfizer. Daar heb je twee prikken voor nodig. Wie zonder afspraak binnenwandelt (tussen 09.00 en 17.00 uur), kan daar ter plekke een afspraak maken voor de tweede prik.

Zondag 15 augustus is de laatste prikdag in de vaccinatielocaties De Brug in 's-Gravenzande, Cars Jeans stadion in Den Haag en Silverdome in Zoetermeer. Zondag 5 september wordt de laatste prik gegeven in de Broodfabriek in Rijswijk.