Archief
WOS

Vaccinatielocaties vanaf zaterdag zonder afspraak te bezoeken

Vaccinatielocaties in heel Haaglanden, dus ook in 's-Gravenzande, zijn vanaf komende zaterdag (7 augustus) ook zonder afspraak te bezoeken.

GGD-Haaglanden heeft dat besloten. Dat gebeurt in aanloop naar de sluiting van een aantal priklocaties, waaronder 's-Gravenzande, de Broodfabriek in Rijswijk en het ADO-stadion in Den Haag. De mobiele priklocatie in Naaldwijk gaat mogelijk al na een week weg bij het gemeentehuis aan de Verdilaan, wegens gebrek aan belangstelling.

De GGD wil vrijdag het effect van de extra priklocatie evalueren. Deze zou twee weken naast het gemeentehuis staan in de hoop dat veel mensen die lastig via campagnes te bereiken zijn, zouden komen voor een prik. De GGD hoopt met dit mobiele prikpunt meer arbeidsmigranten te kunnen inenten tegen het coronavirus, maar veel mensen komen er nog niet op af. Vandaar dat vrijdag na evaluatie het besluit kan vallen dat de prikbus volgende week niet meer naast het gemeentehuis staat.

In totaal zijn er in regio Haaglanden ruim 1.000.000 prikken gezet. Bijna iedereen die in aanmerking komt voor vaccinatie is inmiddels geheel of gedeeltelijk gevaccineerd, heeft een afspraak ingepland of heeft een uitnodiging ontvangen. Daarom gaat de GGD Haaglanden zich nu meer richten op kleinschaliger locaties, bijvoorbeeld in specifieke wijken waar nog weinig mensen zijn ingeënt. Mochten de omstandigheden veranderen, dan kan het zijn dat de GGD - net als in Naaldwijk - de strategie aanpast.

Sluiting
Zondag 15 augustus is de laatste prikdag in de vaccinatielocaties De Brug in 's-Gravenzande, Cars Jeans stadion in Den Haag en Silverdome in Zoetermeer. Zondag 5 september wordt de laatste prik gegeven in de Broodfabriek in Rijswijk.