Archief
Marcel Kooiman

Marcel Kooiman

Meander-Huis opgeleverd: nieuw thuis voor jongvolwassenen met beperking

In Monster wordt begin september het Meander-Huis geopend, een nieuw thuis voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking.

Aan de Molenweg in Monster is het Meander-Huis opgeleverd. De nieuwe bewoners gaan de komende weken met hun ouders aan de slag om de kamers op te knappen en het huis in te richten. Er zijn overigens nog twee kamers vrij.

Het Meander-Huis is een initiatief van ouders die op zoek waren naar een gezinsvervangend thuis voor hun verstandelijk beperkte kinderen. De acht jongvolwassenen krijgen ieder een eigen kamer. Onder begeleiding van professionals gaan de bewoners zelf hun huishouden runnen. De nieuwe woonomgeving moet de bewoners stimuleren en uitdagen, zodat zij zich blijven ontwikkelen. Overdag hebben de bewoners dagbesteding buitenshuis.

De verbouwing is bekostigd met steun van landelijke en regionale fondsen. Ook is er een loterij georganiseerd en zijn er statiegeldacties gehouden. "We zijn heel dankbaar en ontzettend blij dat onze kinderen zoveel wordt gegund. We kunnen nu met zijn allen het huis gaan inrichten. Dat wordt echt teamwerk, waarbij ook de bewoners worden betrokken", zegt Anneli Kramer namens de ouders.

Het Meander-Huis wordt opengesteld op 26 augustus tussen 15.30 en 18.00 uur voor buurtbewoners en direct geïnteresseerden.

Anneli Kramer vertelt bij Maarten in de Middag over het huis