Archief
Gemeente Midden-Delfland

Gemeente koopt Hoeve Johanna, weg vrij voor bijna 40 nieuwe woningen in Schipluiden

De gemeente Midden-Delfland heeft de honderd jaar oude boerderij Hoeve Johanna in Schipluiden gekocht. Daarmee is de bouw van maximaal 39 nieuwe woningen in 'Keenenburg V, fase 2' een stuk dichterbij.

De aankoop volgt bijna 3,5 jaar nadat een meerderheid van de gemeenteraad groen licht gaf voor het bestemmingsplan. Het college moest door middel van 'minnelijk overleg' nog tot een akkoord komen met de eigenaar van Hoeve Johanna. Tussendoor was er ook nog een procedure bij de Raad van State, die overigens gewonnen werd door de gemeente.

Het bouwplan bevindt zich aan de Keenenburgweg. In de planning staan zes tot acht appartementen voor empty-nesters (mensen van wie de kinderen al het huis uit zijn) of senioren, acht rijwoningen voor starters, acht rijwoningen voor gezinnen die groter willen wonen, zes twee-onder-een-kapwoningen voor gezinnen, twee vrijstaande woningen voor gezinnen en zeven starterswoningen of woningen voor senioren in de Johannahoeve zelf.

Het college wil nog dit jaar de ontwikkelaar selecteren. Die kan in 2022 de woningen gaan verkopen én beginnen met de bouw.