Archief
Google Earth

Google Earth

Groen licht voor fase 2 van Keenenburg V

Het bestemmingsplan 'Keenenburg V, fase 2' in Schipluiden kan de toets der kritiek doorstaan en dat geldt ook voor het exploitatieplan. Deze conclusie kan worden getrokken uit de uitspraak die de Raad van State woensdag heeft gedaan.

Het bestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van maximaal 36 nieuwe woningen tussen de dorpskern van Schipluiden en het buitengebied, in de buurt van de Anna Cabeljauwlaan en de Zouteveenseweg. In het gebied ligt onder meer een boerderij.

De eigenaren van de boerderij waren tegen het bestemmingsplan en het exploitatieplan in beroep gekomen bij de Raad van State. Een deel van de nieuwe woningen moet op hun grond worden gebouwd, maar zij vinden dat zij financieel worden benadeeld door de gemeente. Volgens hen wil de gemeente op gemeentegrond dure woningen voor de verkoop bouwen, terwijl de sociale woningbouw op hun grond is gepland. Verder zeggen zij dat de gemeente de waarde van hun grond probeert te drukken door daarop een stuk groen te plannen.De Raad van State heeft alle bezwaren ongegrond verklaard.

Categorieen:
Politiek