Archief
WOS

WOS

Honselse basisschool dicht na corona-uitbraak

Basisschool 't Startblok in Honselersdijk is dicht vanwege het snel oplopende aantal coronabesmettingen onder leerlingen en medewerkers.

De school, die 292 leerlingen telt, zal de hele komende week gesloten blijven en na het Paasweekeinde, op dinsdag 6 april, weer opengaan.

"We realiseren ons dat sluiting van de school veel impact heeft. Langer openblijven vinden we echter niet verantwoord", laat koepelorganisatie Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs (WSKO) weten in een schriftelijke verklaring. "Naast het absolute aantal speelt mee, dat in tweederde van de groepen besmettingen zijn. Een korte, 'harde' lockdown van een week, zal naar verwachting de snelle verspreiding stoppen. Daarmee hopen we te voorkomen dat we wekenlang op halve kracht moeten draaien met alle onduidelijkheid en stress voor ouders en leerlingen die daarbij hoort."

De koepelorganisatie laat weten dat ouders van de leerlingen begripvol hebben gereageerd op de sluiting van de school. "We hopen van harte dat het lukt om komende week het aantal besmettingen drastisch terug te dringen, zodat alle leerlingen, ouders en medewerkers toch in eigen kleine kring op een prettige en gezellige manier Pasen kunnen vieren en daarna weer gezond naar school kunnen komen", aldus WSKO.