Archief

Van Duijvenbode door kwartfinaleplek op WK bij beste 32 van de wereld

De goede prestaties dit najaar hebben darter Dirk van Duijvenbode geen windeieren gelegd.

De 28-jarige 's-Gravenzander heeft behoorlijk wat prijzengeld verzameld en daar komt in de eerste dagen van januari mogelijk nog meer bij.

Van Duijvenbode begon 2020, met een verzameld bedrag van 26.750 pond, op de 85ste plek op de PDC Order of Merit en moest hij opnieuw zijn tourkaart verdienen. De wereldranglijst wordt gebaseerd op het verzamelde prijzengeld in de afgelopen twee jaar. Door het behalen van de kwartfinales op het WK Darts in Londen, staat hij inmiddels op de 32ste plek met een verzameld bedrag van 168.000 pond. Dat blijkt uit de live ranglijst, die wordt bijgehouden door Dartsrankings.com.

Afhankelijk van de plaats op de Order of Merit, zijn darters rechtstreeks geplaatst voor bepaalde grote (televisie)toernooien. Zo mag de top-32 van begin december automatisch meedoen aan het WK, deze darters stromen pas in de tweede ronde in.

Van Duijvenbode kende tot nu toe een goede reeks, met een verloren finale op de World Grand Prix in oktober en daarna kwartfinaleplekken op het EK Darts en de Players Championship Finals. Op het WK staat de Westlander dus ook in de kwartfinale, waarin hij speelt tegen Gary Anderson. Mocht Van Duijvenbode het toernooi winnen, dan staat hij begin januari op plek 4 van de wereld.