Archief
Archief WOS

Archief WOS

Domper voor darter Van Duijvenbode

Voor darter Dirk van Duijvenbode is de kwartfinale van het Europees kampioenschap Darts het eindstation geworden in dit toernooi.

In het Duitse Oberhausen verloor de 28-jarige 's-Gravenzander deze zaterdagavond met 10-4 van Jonny Clayton.
De eerste leg ging al niet lekker, want Van Duijvenbode kreeg zes pijlen om de 46-jarige opponent uit Wales direct te 'breken'.

Met in figuurlijk opzicht veel vallen en opstaan, ging het tot 4-4 gelijk op. Omdat het niet lekker liep, ging Van Duijvenbode zich storen aan enkele rumoerige personen in het (vanwege de coronamaatregelen) zeer beperkte publiek. Hij deed oordopjes in, maar die hielden de geluiden onvoldoende buiten, zo zou hij na afloop verklaren.

Meestal leidt boosheid bij Van Duijvenbode tot extra concentratie, maar nu geloofde hij er helemaal niet meer in. Doordat hij steeds moeilijker de triples kon vinden en met zijn hoofd te veel bij de zaal was, raakte Van Duijvenbode "gevangen in zijn eigen emotie", zoals analist Co Stompé het beoordeelde.

Het gevolg van dat alles was dat Clayton achter elkaar de nog zes benodigde legs naar zich toetrok en met 10-4 de halve finale bereikte.