Archief
Fred van der Ende

ISW en WSKO willen in Poeldijk starten met 'Tienercollege'

De knip tussen basis- en voortgezet onderwijs in Poeldijk moet worden weggenomen.

Dat vinden de directies van scholengroep ISW en WSKO De Nieuwe Weg. Er wordt gekeken naar het starten van onderwijs voor 10 tot 14-jarigen onder de noemer 'Tienercollege'. De scholen vinden dat kinderen de stap naar het middelbaar onderwijs moeten maken op het moment dat dit het beste past bij hun individuele ontwikkeling.

ISW en WSKO willen het plan uitvoeren op dezelfde locatie als waar ISW Irenestraat nu al gevestigd is, maar wel in een nieuw gebouw. Er wordt dan ook gezamenlijk opgetrokken om het Tienercollege te realiseren. Kinderopvangorganisatie Simba heeft eveneens aangegeven aan deze gezamenlijke huisvesting mee te willen doen. De verwachting is dat dit binnen enkele jaren gerealiseerd kan zijn.

Veranderingen
Er staan voor ISW sowieso heel wat veranderingen op de rol. Zo wordt er in augustus dit jaar gestart met montessorionderwijs op de locatie Sweelincklaan in 's-Gravenzande en worden de vakcollege's zoveel als mogelijk samengevoegd op de locatie Hoge Woerd in Naaldwijk. In de toekomst wordt bekeken of het mogelijk is om het vakcollege te huisvesten op de Greenport Horti Campus.