Archief
Beukenrode

Locatie Beukenrode in 's-Gravenzande lijkt van de baan

Er gaat een streep door het project om een vestiging van hospice Beukenrode te openen in 's-Gravenzande.

Enkele omwonenden in de Berkenstraat zijn volgens het bestuur van Beukenrode van plan om een bezwaarprocedure te starten tegen een vergunningverlening van het pand aan de Magnoliastraat 1. Daardoor wordt het risico voor Beukenrode te groot. De stichting achter het hospice kan het financiële risico van langdurige procedures niet dragen, wanneer er zelfstandig wordt aangekocht.

Voorzitter Henk Salome houdt stiekem nog hoop: "Mocht na deze noodkreet toch iemand bereid zijn dit pand te willen aankopen en aan ons te verhuren dan gaat het bestuur vanzelfsprekend met volle energie verder met het project. Het is nu eenmaal het ideale pand voor het mooie maatschappelijke doel van Beukenrode." Vóór 1 juli moet de verkoper duidelijkheid hebben.

Beukenrode was op zoek naar een tweede locatie, omdat het pand aan de Dijkweg in Naaldwijk vaak te vol is. Het hospice wil juist kleinschaligheid kunnen bieden, waar bewoners van Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland hun laatste levensfase goed verzorgd kunnen doorbrengen.