Archief
Pieter van Foreest

Partytent maakt plaats voor mini-kas bij Akkerleven

De partytent waarmee woonzorgcentrum Akkerleven in Schipluiden voor de bewoners een vorm van bezoek achter glas mogelijk maakte, zal worden vervangen door een mini-kas.

Dankzij donaties van onder meer Rabobank Coöperatief Fonds en Fonds1818 kan Akkerleven op zoek naar een kassenbouwer.

Akkerleven (onderdeel van Pieter van Foreest) biedt somatische verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg en psychogeriatrische zorg aan 75 cliënten. Toen er in deze coronatijd weer beperkt bezoek mogelijk werd, werd in de tuin een partytent voor het bezoek geplaatst. "Elke ochtend wordt de partytent opgebouwd, en 's avonds weer afgebroken. Dat kost veel tijd. En tot overmaat van ramp zorgde onlangs een enorme windvlaag voor een grote scheur in het dak van de partytent. Het is dus echt behelpen", aldus Conny Rodenrijs van Akkerleven.

Een aantal vestigingen van Pieter van Foreest heeft inmiddels een mini-kas met hulp kunnen realiseren: daarin staat halverwege een wand van plexiglas, zodat bewoners en hun familie elkaar veilig kunnen ontmoeten. Voor Schipluiden was het totale bedrag nog niet voorhanden. Het zorgcentrum vroeg daarom bij onder meer Rabobank Coöperatief Fonds en Fonds1818 om een donatie. Onlangs werd bekend dat die verzoeken zijn goedgekeurd.

Rodenrijs: "We zijn er erg blij mee. Want ook na de coronacrisis kunnen we de kas goed gebruiken. Zo kun je vanuit de kas onze belevingstuin zien, met onder meer plukbloemen en groenten onder platglas. We zoeken nu een kassenbouwer die de kas zo snel mogelijk kan plaatsen."

Conny Rodenrijs licht het een en ander toe bij Maarten in de Middag