Archief
Peter Farla

Walter (39) uit Maassluis had toch geen corona

Je voelt je verkouden, laat je testen op corona en krijgt te horen dat je het virus hebt. Een dag later hoor je dat het toch niet zo is.

Het is het verhaal van de 39-jarige Walter Brokx uit Maassluis. Hij is een van de ongeveer dertig mensen die per ongeluk een positieve Covid-19-uitslag kreeg, terwijl de test negatief was. Hij beschrijft de afgelopen tijd zelf als een achtbaan: "Zo blijkt, je hoeft voor achtbanen niet eens naar de Efteling."

Walter, in het dagelijks leven videomaker, ging na de mededeling van de GGD op woensdag 3 juni direct in quarantaine en pakte de telefoon om de mensen te bellen die hij in de dagen ervoor had gezien. Ook in zijn huis had hij zichzelf afgezonderd. De Maassluizer liep bovendien een opdracht mis, terwijl die in deze coronatijd zo welkom zijn.

Mijn hoofd ontplofte bijna van alle tegenstrijdige emoties

• Walter Brokx

Een dag later kreeg hij ineens te horen dat hij toch geen corona onder de leden had. Er bleek een storing te zitten in de testapparatuur van het Regionaal Laboratorium Medische Microbiologie in Dordrecht. "Ik was er best wel door van slag. Mijn hoofd ontplofte bijna van alle tegenstrijdige emoties."

Wel kreeg hij nog een bloemetje van het lab met excuses. Maar ook daar ging iets fout, want in plaats van dat het lab excuses aanbood voor de fout, werd er excuses aangeboden voor de rectificatie. "Ik was blij met de rectificatie, maar niet met de fout. Ook hier ging dus iets mis in de communicatie", grapt Brokx.

Vanmiddag rond 16.15 uur vertelt Walter meer over zijn ervaring bij de WOS in het radioprogramma Zo Weekend met Daan Prins.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis