Archief
WOS

Westland denkt na over ov-knooppunt aan rand Naaldwijk

De gemeente Westland denkt na over een nieuw ov-knooppunt om de Verdilaan in Naaldwijk te ontlasten.

Dat zegt wethouder Pieter Varekamp van Verkeer. Er zijn volgens hem veel klachten binnengekomen over al het busvervoer op en rond de Verdilaan in Naaldwijk. Er wordt dan ook gedacht aan een nieuw knooppunt voor het openbaar vervoer, bijvoorbeeld in de buurt van het World Horti Center, maar in elk geval buiten de dorpskern. Voorlopig is het slechts een idee en nog geen concreet plan met een tijdsplanning.

Naast de verplaatsing van het ov-knooppunt, wordt er inmiddels ook gesproken met diverse partijen om te komen tot een lightrailverbinding tussen Maassluis en Den Haag via Westland. Volgens Varekamp moet dit punt nu opgepakt worden om ervoor te zorgen dat er beweging in het dossier komt. Eerder al steunde de voltallige Westlandse gemeenteraad een motie om rekening te houden met de aanleg van een dergelijke verbinding bij onderhoud aan wegen. Zo'n lightrailverbinding is echter wel een meerjarenplan, waar ook nog geld voor moet worden gezocht.

Ten slotte wil de wethouder ook de mogelijkheden onderzoeken voor gescheiden verkeersstromen als het gaat om vrachtverkeer. Dat zou de doorstroming in Westland moeten bevorderen.

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland