Archief
Bas Booister

Maassluis overhoop met projectontwikkelaar in Wilgenrijk

De gemeente Maassluis ligt overhoop met projectontwikkelaar Thunnissen die woningen bouwt in nieuwbouwwijk Wilgenrijk.

De gemeente stelt dat de projectontwikkelaar zich niet houdt aan de afspraken over het bouwen van in totaal 43 betaalbare koopwoningen in Wilgenrijk. Thunnissen bouwt woningen van 336.000 euro (vrij op naam) en laat kopers in eerste instantie 239.000 euro betalen. Wanneer de woning later verkocht wordt en deze in waarde is gestegen, dient de koper een uitgestelde betaling te doen van 97.000 euro en 35 procent over de eventuele verdere waardestijging. Volgens de gemeente tellen woningen met dergelijke constructies niet mee als het gaat om bereikbare koopwoning en dus moeten er volgens Maassluis elders in de wijk alsnog 43 betaalbare koopwoningen gebouwd worden.

De kwestie tussen de gemeente en de ontwikkelaar is inmiddels zo hoog opgelopen dat juridische stappen in zicht zijn. Volgens de gemeente komt dat omdat Thunnissen vanwege het standpunt van de gemeente niet langer koopovereenkomsten wil sluiten met reeds geselecteerde kandidaat-kopers en de bouw van de woningen niet wil starten.

"Wij betreuren het dat Thunnissen voor deze weg kiest. De woningnood is enorm. Vooral mensen met een middeninkomen trekken vaak aan het kortste eind. Daarom willen wij voldoende betaalbare woningen in onze bouwprojecten en maken daarover afspraken met bouwers en projectontwikkelaars. Wij verwachten dat iedereen die afspraken nakomt, ook Thunnissen", benadrukt wethouder Sjoerd Kuiper.

Het bedrijf Thunnissen - dat stelt dat dit project valt onder TGH Ontwikkeling en Beleggingen BV - laat desgevraagd weten vandaag niet te willen reageren op de uitlatingen van de gemeente Maassluis.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis