Archief
WOS

WOS

Westlandse kringloopwinkels weer welkom op gemeentewerf

De Westlandse kringloopwinkels zijn weer welkom op de lokale gemeentewerven.

Dat is door wethouder Leen Snijders bekendgemaakt in een commissievergadering van de gemeenteraad. Hoewel het allemaal nog formeel geregeld moet worden, kunnen de kringloopwinkels er nu weer terecht, zo is door het college van B en W besloten.

Vorig jaar zomer wees toezichthouder Omgevingsdienst Haaglanden de gemeente erop, dat kringloopwinkels gerekend worden tot de categorie bedrijven en daarom niet zomaar afval bij de gemeentewerf mogen brengen.

Dit viel verkeerd bij meerdere fracties in de gemeenteraad. Immers, het gaat indirect om overbodige spullen van burgers. Tientallen jaren lang mochten de kringloopwinkels de niet te verkopen huisraad gratis aanvoeren bij de gemeentewerven.

In een motie betoogden Westland Verstandig en GemeenteBelang Westland onder meer dat de betrokken recyclebedrijven echt anders verdienen en "niet voor onnodige kosten en inspanningen mogen komen te staan om hun nuttige functie te kunnen vervullen".

Kringloopwinkels mogen nu dus toch weer naar de gemeentewerf. Om een mogelijk aanzuigende werking bij landelijke ketens te voorkomen, is er een maximum-omvang van vijf kubieke meter per week vastgesteld, aldus wethouder Snijders.
Overigens zijn de kringloopbedrijven alleen welkom tijdens de rustige uren (dinsdag t/m donderdag van 8.00 -14.00 uur).