Archief
WOS

Monsterse kapper 'Hansie' begint café

Door zijn klanten wordt ie steevast Hansie genoemd: kapper Serdar in de Molenstraat in Monster. Hansie ruilt binnenkort zijn schaar in voor een dienblad.

De kapper wordt cafébaas in het dorp dat al een tijdje zonder café zit. "Ik ben nu twintig jaar kapper", begint de eigenaar van kapsalon Elite. "Het vak vind ik leuk, maar ben er nu wel klaar mee. Ik wil iets anders doen."

Die uitdaging is Hansie begonnen door een café te beginnen, in het pand waar voorheen Comeback zat en daarvoor De Kleine Jan. De verbouwing van de zaak op het Kerkplein is al even bezig. "Het is een heel andere sector", vertelt de nieuwe uitbater. "Maar ik heb er echt veel zin." De naam van het nieuwe café laat zich al raden: Hansie. "Want het hele Westland noemt mij zo." Wanneer de deuren openen is nog niet bekend.

Broodjeszaak

Terwijl Hansie net klaar is met het interview, vindt aan de overkant van het nieuwe café een ander feestje plaats. Broodjeszaak Hop heeft op het Kerkplein een terras uitgestald. Dat is in jaren in Monster niet gebeurd. Aan burgemeester Bouke Arends van Westland woensdag de eer het lint door te knippen.