Archief
Google Streetview

Google Streetview

Groepsvorming en overlast in Oleanderpark: omwonenden en jongeren gaan in gesprek

De overlast van hangjongeren in het Oleanderpark in Maassluis is sinds de coronacrisis toegenomen.

Dat meldt politie Maassluis op haar Facebookpagina.

Het Oleanderpark is een populaire ontmoetingsplek voor jongeren. Met name in de avonduren is er een duidelijke toename van jongeren in het park.

Directe omwonenden van het park klagen over overlast. Met name geluidoverlast, zwerfafval en 'crossen' door het park met scooters zorgde voor enige spanning bij de
omwonenden. Om die reden heeft de gemeente Maassluis afgelopen donderdag een bijeenkomst georganiseerd zodat de omwonenden en de jongeren in gesprek kunnen gaan en zo hun 'ergernissen' kunnen delen. Bij de bijeenkomst waren ook andere partijen uitgenodigd, zoals jongerenwerk Welzijn E25, wijkcoördinator gemeente Maassluis en de politie.

De bijeenkomst is in goede sfeer verlopen. "De aanwezige flatbewoners gaven aan dat er de laatste 14 dagen al een duidelijke verandering is in positieve zin (geen scooter's meer die door het park crossen, bijna geen zwerfvuil meer e.d.). De goedwillende jongeren en aanwezige flatbewoners weten elkaar nu in positieve zin te vinden", valt te lezen op de Facebookpagina.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis