Archief
De Naald

Online editie Spotlight gewonnen door danseres Luna Ebben

Luna Ebben, leerling van ISW Irenestraat in Poeldijk, is winnares geworden van de regionale culturele talentenjacht Spotlight.

Dat is vrijdagmiddag bekendgemaakt tijdens een rechtstreekse uitzending op de Facebookpagina van WestlandTheater De Naald, dat de talentenjacht samen met Westland Cultuurweb heeft georganiseerd. Voor Luna was het dubbel feest, want zij won niet alleen de jury- maar ook de publieksprijs.

Vanwege de coronacrisis kon dit jaar niet een normale finale worden gehouden en werd het een online editie van Spotlight, met veertien finalisten. De video-inzending van Luna was een moderne dans op het nummer Chandelier van Sia.
De vakjury, bestaande uit Wilma Franchimon (bestuursvoorzitter van Codarts), actrice Esmée van Kampen en kleinkunstduo Spruijt & Opperman, was erg onder de indruk. "Ze danst overtuigend met haar hele lijf en heeft goed nagedacht over het concept van de video. Van alle ingestuurde dansvideo's weet zij ons het meeste te raken", aldus de jury.

Op de tweede plaats eindigde drummer Merel, leerling van Lentiz Dalton Mavo Het Groene Lyceum. De jury zegt over haar: "Merel imponeert met haar muzikaliteit. Ze speelt met de camera, ze komt heel relaxed over en haar drumkwaliteiten zijn waanzinnig. Ze onderscheidt zich van de rest en verdient daarmee wat ons betreft de tweede plek."
De derde plaats is toegekend aan Joram M. "Joram lijkt zo uit een boyband geplukt. Hij zingt goed, speelt lekker gitaar en heeft nagedacht over de clip rondom zijn lied. In de refreinen zouden we graag nóg meer stem horen, maar we zijn overtuigd van zijn kunnen en gunnen hem het brons", oordeelt de jury.

Publieksstemmen
Omdat Spotlight online werd voortgezet, is er een publiekselement toegevoegd aan de talentenjacht: een week lang kon het publiek stemmen op zijn of haar favoriet. Na het tellen van alle stemmen kwam Luna ook als publiekswinnaar uit de bus.
Luna mag optreden op het Nieuwjaarsconcert Knallend Westland op 3 januari 2021 in De Naald. Om zich klaar te stomen voor dit podiummoment krijgt zij een masterclass aangeboden door stichting Filiorum Future.

De bekendmaking van de uitslag van Spotlight is vanaf zaterdagavond 19.00 uur te zien bij de WOS.