Archief
Ivar Kop

Ivar Kop

Alternatief voor Varend Corso ook van de baan

Uit gesprekken met de gemeentes is gebleken dat de organisatie de ideeën niet veilig volgens de corona-maatregelen kan en mag uitvoeren.

De corso-organisatie kwam als alternatief voor het Varend Corso met een georganiseerde fietsroute langs met bloemen versierde locaties. Maar omdat dit teveel op een evenement lijkt, geeft het alsnog een te grote publiekstoestroom en mogelijk onveilige verkeerssituaties, zo denkt de organisatie. Een tentoonstelling van de kinderwedstrijd vervalt daarmee om dezelfde reden en daarmee ook de voornaamste reden voor kinderen om mee te doen.

"Voor ons als organisatie leek dit plan een perfect corona-proof alternatief, echter zitten er aan dit plan toch verschillende haken en ogen welke we als organisatie hebben onderschat. De belangrijkste hierin is dat het plan te veel gaat lijken op een georganiseerde fietstocht. Een fietstocht van deze schaal heeft wel degelijk te maken met de aanvraag van een evenementenvergunning en deze wordt, zoals bekend, in ieder geval tot 1 september niet verstrekt door gemeentes. Zowel de verschillende betrokken gemeentes als de organisatie betreuren dit natuurlijk, maar kunnen hier ook helaas niets aan veranderen", zo stelt het bestuur. De organisatie biedt excuses aan alle betrokkenen.

Het alternatief stond gepland voor donderdag 2 tot en met zondag 5 juli. De datum voor editie van volgend jaar is al bekend: van donderdag 1 tot en met zondag 4 juli.