Archief
still uit video

still uit video

Vosje krijgt crackers gevoerd: 'Kwalijk!'

Wie over het duinfietspad tussen Ter Heijde en Solleveld rijdt, loopt grote kans een tamme vos tegen te komen. De vos eet zelfs uit je handen, iets waar duinwachters kriegelig van worden.

Jeroen uit Poeldijk is vaak op het duinfietspad te vinden, en kwam onlangs een vos tegen die erg in hem geïnteresseerd was. "Bij iedereen liep de vos weg, maar naar mij kwam-ie wel", blikt Jeroen terug. Hij voerde het vosje crackers. Uit zijn hand. "Alsof het mijn beste vriendje was. Sowieso komen dieren vaak naar mij toe", vertelt de Poeldijker.

"Een vos hoort niet een Sultana of cracker met roomkaas uit iemands hand te eten."

• duinwachter Boris van Dunea

De intentie van Jeroen is goed bedoeld, maar duinwachters kunnen het niet waarderen. "Kwalijk", is de eerste reactie van duinwachter Boris Temming van Dunea. "Een vos is een wild beest en hoort niet uit iemands hand een Sultana of cracker met roomkaas te eten. Dat is gewoon slecht voor het beestje." Bovendien verleert een gevoerde vos om zelf eten te zoeken. "Dan wordt de vos lui en trekt-ie misschien wel de wijk in en eet hij prullenbakken leeg."

"Mijn burgerlijke ongehoorzaamheid gaf me wel een lach op mijn gezicht", laat de voerende Jeroen weten. Toch snapt hij de duinwachter.

Duinwachter Boris heeft nog wel een tip voor wie een tamme vos tegenkomt. "Maak een fotootje voor jezelf, maar houd wel afstand. Net zoals met de coronamaatregelen. En voer niet."

Categorieen:
Nieuws Algemeen Monster