Archief
Boudewijn Vermeer

Boudewijn Vermeer

Niet één, maar twee strandtenten willen jaarrond open bij slag Beukel

Bij strandslag Beukel in 's-Gravenzande mag, als het aan het college van B en W ligt, een van de twee strandtenten jaarrond open gaan. Maar er is één probleem, ze willen het allebei.

Het plan om een strandtent jaarrond te laten opengaan bij slag Beukel maakt deel uit van het collegevoornemen om drie extra strandpaviljoens in Westland de mogelijkheid te geven jaarrond open te gaan. Dat is naast de twee horecagelegenheden die dat nu al mogen. Bij alle slagen, op Ter Heijde na, komt er een mogelijkheid voor jaarrond opening bij.

Maar de ondernemers achter de strandpaviljoens Breez en Beachline Beach aan slag Beukel in 's-Gravenzande willen allebei wel jaarrond open. Beiden hebben ze plannen voor activiteiten gedurende het hele jaar. Beachline heeft zelfs al een tijdelijke vergunning voor een winterbar in het najaar.

Verantwoordelijk wethouder Albert Abee zegt dat als er twee of meer strandtenten op dezelfde plek jaarrond open willen gaan, ze getoetst zullen worden aan van te voren opgestelde criteria. Daarbij valt te denken aan het aantal activiteiten dat jaarrond georganiseerd wordt en de kwaliteit van een gebouw. Degene die er het beste uitkomt, krijgt de mogelijkheid om het hele jaar open te gaan.