Archief
Boudewijn Vermeer

Testen op coronavirus in Naaldwijk van start gegaan

Mensen die gezondsheidsklachten hebben en zich willen laten testen op het coronavirus, kunnen sinds vandaag terecht in Naaldwijk.

Aan de Laan van de Glazen Stad, vlakbij het ambtenarenkantoor van de gemeente Westland, staat namelijk een mobiele testunit van de GGD. Testen kan uitsluitend bij klachten en op afspraak. Via het landelijke telefoonnummer 0800-1202 kunnen inwoners een afspraak maken voor de mobiele testunit, die op werkdagen 's morgens in Naaldwijk staat.

De testunit in Naaldwijk is vooral bedoeld voor mensen die niet in staat zijn om met de auto naar Nootdorp te komen. Daar is namelijk een nieuwe, grotere testlocatie geopend in het Van der Valk-hotel. Deze is zeven dagen per week geopend. Per dag kunnen hier maximaal 900 mensen getest worden op het coronavirus; indien nodig kan dit aantal nog worden uitgebreid.

Eerder werd bekend dat GGD Rotterdam-Rijnmond deze week mobiele testlocaties gaat openen in Maassluis en Hoek van Holland. De nieuwe locaties zijn nodig, omdat iedereen met milde klachten zich sinds 1 juni moet kunnen laten test. Dit is nodig om het virus verder onder controle te houden. Als iemand positief wordt getest, volgt ook nog een bron- en contactonderzoek.