Archief
Archief WOS

Archief WOS

Appartementencomplex met 25 woningen aan Wateringse Kerklaan

Aan de Kerklaan in Wateringen, op de plek waar in het verleden een BMW-garage was gevestigd, komt een appartementencomplex van vijf lagen met 25 woningen.

Volgens het college van B en W voldoet het plan aan de woningbehoefte in de kern Wateringen. De appartementen krijgen parkeergelegenheid op eigen terrein. Dit blijkt uit een raadsvoorstel om akkoord te gaan met een verklaring van geen bedenkingen, die noodzakelijk is voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning.

Al eerder was een vergunning voor het bouwplan aangevraagd, maar de ontwikkelaar moest van de gemeente eerst met de omwonenden in gesprek gaan over het plan. Die hadden zich verenigd in de Belangengroep Kerklaan Wateringen. De bezwaren richtten zich vooral op de bouwhoogte (gevraagd werd één tot twee lagen te schrappen) en het trappenhuis aan de achterzijde van het gebouw (die werd als zwaar en groot ervaren).

De ontwikkelaar heeft na twee bijeenkomsten eind vorig jaar gekeken naar het realiseren van een gebouw met één bouwlaag minder. Het college laat in het voorstel weten dat het schrappen van de penthouses of een andere bouwlaag financieel niet haalbaar is gebleken, dus het gebouw houdt vijf verdiepingen. Wel is in het nieuwe plan het trappenhuis aan de achterzijde aangepast.

Google Streetview