Archief
Thierry Schut

Thierry Schut

WestlandHart voor KIMG en Carma

Wethouder Piet Vreugdenhil heeft vanmorgen het WestlandHart uitgereikt aan Stichting Kleine Ingrepen Mooie Gevolgen (KIMG) en Inloophuis Carma.

De vrijwilligersjaarprijs, voorheen de Loftrompet, bestaat zowel uit een juryprijs als een publieksprijs dat bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag van 500 euro.

De juryprijs is naar Stichting Kleine Ingrepen Mooie Gevolgen gegaan. Deze organisatie bestaat sinds 2013 en biedt een steuntje in de rug aan mensen met weinig geld of met psychische problemen die zich met moeite staande weten te houden. De jury is van mening dat deze relatief kleine organisatie (zo'n 25 vrijwilligers) met beperkte middelen écht het verschil maakt in de leefomstandigheden van mensen.

Van de ruim 2.400 publieksstemmen ging 37 procent naar Inloophuis Carma, een ontmoetingsplek voor mensen die zijn geraakt door kanker. Daar kan iedereen die daar behoefte aan heeft terecht voor een luisterend oor, lotgenotencontact, informatie en ontspannende of creatieve activiteiten. Ruim 50 vrijwilligers zetten zich in als gastvrouw of –heer, bestuurslid of in de activiteitenbegeleiding, waardoor Carma bijna dagelijks geopend is.

De uitreiking van het WestlandHart zou het sluitstuk zijn van De Week van het WestlandHart in maart, maar dat kon door de coronacrisis niet doorgaan. Volgend jaar zal weer een passende invulling gegeven worden aan de Week van het WestlandHart.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland