Archief
WOS

WOS

Ruim 18.750 euro voor Hoekse goede doelen bij opheffing Zwembadfonds

Het in opheffing verkerende Zwembadfonds Hoek van Holland heeft ruim 18.750 euro uitgekeerd aan twee lokale goede doelen.

Dat totaalbedrag werd donderdagavond bekend bij de uitreiking van cheques aan vogelasiel De Houtsnip en de stichting Vrienden Hoeks Buitenbad.

Het fonds was in mei 1974 in de vorm van een vereniging opgericht met als doel geld bijeen te brengen voor een overdekt zwembad in de Hoek. Al in 1982 tekende zich af dat dit doel een wensdroom zou blijven en dat zou worden volstaan met het inmiddels gemeentelijke buitenbad.
Hoewel opeenvolgende besturen het fonds wilden opheffen, gingen de leden daar niet mee akkoord. Het fonds leidde vervolgens enkele tientallen jaren een slapend bestaan, totdat vorig jaar de bank aan de bel trok.

Andere goede doelen
Als het oorspronkelijke doel van het fonds niet zou worden bereikt, moesten volgens de statuten de aanwezige leden het geld verdelen over andere lokale goede doelen. Er waren eind 2019 nog slechts drie (bestuurs)leden over.
Twee van hen wilden het geld schenken aan vogelasiel De Houtsnip, dat een goed functionerend bad voor opgevangen zwanen wil aanleggen. Het derde lid verkoos de begin dit jaar opgerichte stichting Vrienden Hoeks Buitenbad, die allerlei activiteiten rondom het 'Hoekse Badje' wil gaan organiseren.
Daarom is nu 12.505,54 euro ten deel gevallen aan het vogelasiel en 6.252,77 euro aan de vrienden-stichting.