Archief
archief politie

Vier drugsverdachten opgepakt, link met Wateringen

De politie heeft gisteren vier verdachten aangehouden die in verband worden gebracht met een partij van 2.500 kilo methamfetamine, ook wel bekend als crystal meth.

Na uitgebreid onderzoek van de recherche werd in een bedrijfsgebouw in Rotterdam een verborgen ruimte ontdekt met daarin tassen vol methamfetamine. De drugs hebben een straatwaarde van honderden miljoenen euro's. Volgens de politie is deze hoeveelheid in Nederland en zelfs in Europa niet eerder aangetroffen.

Na de vondst ging het onderzoek verder en kwam de politie uit bij een loods in Utrecht. Daar werd 17.500 liter chemicalïen gevonden, geschikt voor het wassen van coke en de productie van synthetische drugs. Ook lagen er uitgeholde stenen, waarin de drugs vermoedelijk gesmokkeld werden. Kort na de doorzoeking is het pand in de fik gestoken, vermoedelijk door leden van de criminele organisatie.

De vier verdachten zijn een vrouw van 39 en drie mannen van 30 tot 33 jaar. Zij worden ook in verband gebracht met een amtefaminelab in Wateringen en in Den Haag. Morgen wordt het viertal voorgeleid. Ondertussen gaat het onderzoek verder, de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.