Archief
WOS

WOS

Onderzoek naar extra 'verkeersrem' op Dijkshoornseweg

De gemeente Midden-Delfland overweegt een extra verkeersremmende maatregel op de Dijkshoornseweg in Den Hoorn.

Dit blijkt uit de antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op vragen van het raadslid Roy Ringeling (ChristenUnie). Op de Dijkshoornseweg zijn vrijwel overal voldoende snelheidsremmende maatregelen genomen. Alleen op het wegvak tussen de Achterdijkshoorn en de Beresteyn is de afstand tussen twee snelheidsremmende maatregelen groter dan het landelijke advies, aldus het college.

Daarom wordt er nu gekeken naar een oplossing in het weggedeelte tussen de Achterdijkshoorn en de Beresteyn, bijvoorbeeld in de vorm van een wegversmalling tot één rijbaan, waarbij de fietsstroken doorgaan.

Incidenten
Volgens gegevens van de politie zijn er sinds 1 mei vorig jaar in totaal vijf geregistreerde verkeersincidenten geweest op de Dijkshoornseweg, waaronder twee waarbij er sprake was van letsel. Uit onderzoek bleek als oorzaak van de incidenten het niet verlenen van voorrang. "Alle verkeersincidenten hadden geen relatie met snelheid", bericht de politie. Verder wordt gemeld dat er het afgelopen jaar geen meldingen zijn binnengekomen over snelheid.

Rol voor boa's
De buitengewone opsporingsambtenaren (boa's) zijn niet bevoegd te verbaliseren voor snelheidsovertredingen. "Dit is in heel Nederland zo", aldus het college. "Wel kan de boa door zichtbare aanwezigheid effect hebben op het gedrag van de automobilisten. Dit zetten we incidenteel in", zo wordt er aan toegevoegd.