Archief
WOS

's-Gravenzandse beelden toch terug naar Breeje Durp

De beelden De Druivenkrentster en Paard & Ruiter komen toch terug in 's-Gravenzande.

Wethouder Vreugdenhil heeft nog geen definitieve uitspraak gedaan, omdat het college een beslissing moet nemen. Maar hij zei wel tegen de WOS dat de 's-Gravenzanders na dat besluit "opgelucht adem gaan halen".

Er is veel ophef ontstaan, toen de wethouder liet weten een enquête onder de Westlanders te willen houden over de plek van de beelden. Onder meer de historische druiventuin Sonnehoeck in Kwintsheul wierp zich op voor de Druivenkrentster. Het bestuur van de vereniging Oud 's-Gravenzande vond echter dat de beelden weer in haar dorp zouden moeten komen, omdat ze in opdracht van de toenmalige gemeente waren gemaakt en betaald.

Wethouder Vreugdenhil zegt nu dat hij aanvankelijk de 's-Gravenzanders had opgeroepen met suggestie voor herplaatsing van de beelden te komen. "Toen kreeg ik ook uit andere kernen de vraag: dat beeld zou net zo goed bij ons kunnen. De gevoelens uit 's-Gravenzande herken ik, ik wacht nu alle suggesties af en het college neemt dan in alle wijsheid een besluit." De 's-Gravenzanders hoeven volgens hem niet in de war te zitten wat de beslissing van het college zal zijn. Want: "een goede verstaander heeft aan een half woord genoeg".