Archief
WOS

'Westbeach wordt aan het lijntje gehouden'

Verslagenheid in watersportschool Westbeach in Monster. Het onderkomen mag geen tiende strandpaviljoen van Westland worden, nu de aangevraagde vergunning door het college van B en W is geweigerd.

De wensen van strandondernemer Paul Verhoeven, onder meer het aanbieden van een hapje en een drankje na de sportactiviteiten aan zijn klanten, passen niet in het geldende bestemmingsplan. De strandondernemer probeert overigens al jaren de juiste vergunning te krijgen. Het afwijzende bericht van de gemeente begin deze week valt dan ook zwaar. Hij wil geen moeite meer steken in een nieuw bezwaarschrift en stapt meteen naar de rechter.

Het college van Westland liet maandag weten dat het vestigen van een strandpaviljoen voor recreatie en horeca niet is toegestaan op gronden met de bestemming natuur-ecologische verbindingszone. Bovendien, in het bestemmingsplan Kust is ruimte voor maximaal 9 strandpaviljoens, en die zijn er al.

In de in 2018 opgestelde Kustvisie is wel ruimte voor 10 strandpaviljoens, maar dat stuk is nooit vastgesteld en slechts ter kennisgeving aangenomen. "In feite is de Kustvisie naar de prullenbak verwezen", verklaarde burgemeester Bouke Arends eerder daarover.

"In feite is de Kustvisie naar de prullenbak verwezen."

• burgemeester Bouke Arends

D66 Westland wilde in 2018 de Kustvisie wél aannemen, maar een meerderheid van partijen besloot om het onderwerp over de verkiezingen van toen heen te tillen. De ondernemer wordt volgens D66 aan het lijntje gehouden en wil nu het naadje van de kous weten. "De motie die unaniem is aangenomen om Westbeach als tiende strandpaviljoen aan te merken, moet worden uitgevoerd", zegt D66-fractieleider Benjamin Hofland. "In juni of juli komt de wethouder met nieuw kustbeleid, wij gaan ervan uit dat Westbeach hierin is meegenomen."

De vrouw van Paul heeft dinsdagavond een petitie gelanceerd om solidariteit te betuigen aan Westbeach. De petitie was donderdagmiddag al 2.800 keer ondertekend.