Archief
Djsgmnd via Wikimedia CC

Djsgmnd via Wikimedia CC

Midden-Delfland wil meer aandacht voor Delfthopper

Het college van B en W in Midden-Delfland wil meer publiciteit gaan geven aan de Delfthopper. Deze zogenoemde flexibele buurtbus van vervoerder EBS rijdt behalve door Delft ook door Den Hoorn, maar blijkt onder inwoners van dit dorp minder bekend te zijn.

Het nieuwe vervoermiddel vervangt sinds augustus vorig jaar een aantal weggevallen buslijnen en verbindt Rijswijk, Den Hoorn en Delft met elkaar. Op een werkdag maken gemiddeld 31 mensen er gebruik van, driekwart van hen reist van of naar station Delft.

"De Delfthopper presteert niet goed. Het blijkt dat de Delfthopper minder bekend is bij de inwoners van Den Hoorn. Daarom is meer publiciteit noodzakelijk", schrijft wethouder Smit in een voorstel aan de raad naar aanleiding van de nieuwe vervoersplannen van EBS. EBS heeft inmiddels aangegeven hieraan te willen meewerken.Extra halte

Het college gaat, als de gemeenteraad hiermee instemt, EBS ook vragen om een nieuwe halte toe te voegen. Een deel van Den Hoorn blijft van busvervoer verstoken. De wens is een halte bij de Kickerthoek/Prins Willem Alexanderhof. "Eventueel ten koste van de halte My home is my castle."

De gemeenteraad bespreekt de vervoersplannen in haar vergadering van mei.