Archief
EBS

EBS

EBS wil routewijzigingen voor de bus in 's-Gravenzande

Vervoersmaatschappij EBS wil bij het ingaan van de nieuwe dienstregeling in december geen grote wijzigingen doorvoeren in de buslijnen in onze regio. Dat blijkt uit de nieuwe concept-dienstregeling die vanaf maandag ter inzage ligt. Op de lijnen 31 (Den Haag Leyenburg-Monster-'s-Gravenzande-Hoek van Holland) en 32 (Delft-De Lier-Naaldwijk-'s-Gravenzande) worden routewijzigingen voorgesteld in 's-Gravenzande.

Lijn 31

De spitsritten van buslijn 31 gaan zowel op de heen- als de terugweg dezelfde route rijden binnen het dorp en krijgen de halte Zandeveltplein als begin- of eindpunt, waar dat nu Naaldwijkseweg is. De route die gereden wordt doet na de halte Zandeveltplein ook Naaldwijkseweg, Langestraat en De Brug aan, waarna de weg naar Monster wordt vervolgd.

Lijn 32

EBS heeft veel klachten gekregen over de overstap van lijn 31 op 32 (en vice versa) in de avonduren en op zondag. Overstappers vanuit Naaldwijk die verder willen reizen naar Monster hebben in de huidige dienstregeling net geen aansluiting. Een ander probleem dat naar voren komt, is dat de huidige krappe en smalle route EBS ervan weerhoudt om harmonicabussen van 18 meter lengte in te zetten op de drukste ochtendrit vanuit 's-Gravenzande naar Naaldwijk en Delft. Daarom gaat de route niet meer over de Beukenlaan.

Rijdend op de Naaldwijkseweg vanuit Naaldwijk zal lijn straks 32 rechtsaf slaan en via de Koningin Julianaweg naar het nieuwe eindpunt bij de halte De Brug.

Lijnen naar bloemenveiling

Er gaan diverse buslijnen naar bloemenveiling Royal FloraHolland. EBS wil ook hier wat wijzigingen in doorvoeren. Zo wordt de rit van lijn 456 met vertrek om 00.27 in Naaldwijk geschrapt. Het gemiddeld aantal gebruikers van deze dienst is twee personen.

Ook wordt er in het kader van de introductie van het R-net gekeken naar het versnellen van deze lijn. In samenwerking met de gemeente Westland worden er op dit moment ontwerpen gemaakt voor de haltes in Honselersdijk. Daar moeten de huidige drie haltes plaats gaan maken voor één of twee nieuwe.

Vanuit Den Haag gaan momenteel twee lijnen 827 (a en b) naar de veiling: één vanuit Loosduinen en één vanuit Laakkwartier. Het is de bedoeling dat de rit vanuit Loosduinen verdwijnt, mensen kunnen in plaats daarvan gebruik maken van lijn 456 met start op station Leyenburg.

Vanuit Vlaardingen rijdt lijn 826 op dit moment via Maasland-Viaduct en Maassluis naar de veiling in Honselersdijk. Voorstel is om de route te laten starten op Maasland-Viaduct en de bus vanaf de P.C. Hooftlaan in Maassluis via de route van lijn 34 door Maassluis en Maasdijk te laten rijden. Via het veilingterrein zal deze rit doorrijden naar het busstation in Naaldwijk. Deze rit zal tussen Maassluis en Naaldwijk de eerste rit van

lijn 34 (vertrek 05.44 uur) vervangen.

Delfthopper gaat minder rijden

De Delfthopper, die behalve Delft ook Den Hoorn aandoet, gaat met ingang van de nieuwe dienstregeling minder rijden. Tijden waarop vrijwel geen gebruik wordt gemaakt van de lijn worden geschrapt. De 'bedieningstijden' van de Delfthopper worden: op werkdagen van 06.30 tot 23.00 uur, op zaterdag van 08.00 tot 23.00 uur en op zondag van 09.00 tot 23.00 uur.

Op de metro-, tram- en bustrajecten van vervoerders HTM en RET verandert er voor onze regio niets. Alle vervoersplannen zijn in te zien op de website van de Metrpoolregio Rotterdam Den Haag. Tot 13 april kan per mail naar de eigen gemeente worden gereageerd.