Archief

Glastuinbouw Nederland voorzichtig tevreden over steun kabinet

Voorzitter Sjaak van der Tak van Glastuinbouw Nederland reageert positief op het steunpakket van 600 miljoen euro voor de sierteeltindustrie en een deel van de voedselproducenten. "We moeten er alles aan doen om zoveel mogelijk bedrijven in de sierteelt en de voedingslandbouw die aan restaurants levert onder deze regeling gaan vallen."

Van der Tak denkt dat er in de loop van volgende week duidelijkheid zal komen over hoe de steun precies zal worden verdeeld. "Het is voldoende voor drie maanden", meent de voorman van de glastuinders, "de rest van het jaar moeten we nog naar kijken."

Van der Tak wijst er bij mediapartner Omroep West op, dat het gaat om zeer specifieke sectoren, die juist in de maanden maart, april en mei hun meeste omzet draaien. "Er is waardering dat een sector die nooit klaagt nu zo tegemoet wordt gekomen. Een belangrijk element is dat we weten dat het gaat om een tegemoetkoming voor de economische schade, dus loonkosten en liquiditeitstekorten, en dat daar 70 procent van wordt vergoed."

Categorieen:
Economie