Archief
WOS

WOS

Ook aangepaste herdenkingen in Midden-Delfland en Maassluis

Net als Westland, komen ook de gemeenten Midden-Delfland en Maassluis met een aangepaste 4 meiherdenking. De kranslegging gebeurt in klein gezelschap en publiek is niet welkom.

Bestuurders van de gemeente Midden-Delfland leggen op maandag 4 mei in de kernen Schipluiden, Den Hoorn en Maasland een krans bij het oorlogsmonument. Over het tijdstip is nog geen besluit genomen. Vanwege de coronamaatregelen mag daar geen publiek bij zijn.

De jaarlijkse dodenherdenking in Maassluis is ook anders dan anders. Geen grote bijeenkomst 's avonds om 20.00 uur, maar een versoberde plechtigheid in het Prinses Julianaplantsoen waar alleen de burgemeester en een trompetist bij aanwezig zijn.Gemeente Westland


In de kernen De Lier, 's-Gravenzande, Monster, Naaldwijk en Wateringen zijn de gemeentelijke oorlogsmonumenten en in Poeldijk het monument op de parochiële begraafplaats op maandag 4 mei de gehele dag toegankelijk voor publiek om te herdenken en/of bloemen te leggen. Op deze manier kan de Westlandse samenleving, ondanks de moeilijke omstandigheden, stilstaan bij gevallenen in de strijd tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Tijdens deze individuele bezoeken wordt iedereen verzocht de coronamaatregelen in acht te nemen.

Het officiële moment, in de vorm van een kranslegging namens de Westlandse samenleving in de zes kernen, vindt plaats om 19.00 uur met aansluitend twee minuten stilte. De kranslegging wordt gedaan door maximaal drie personen (afvaardigde van college B en W, lokaal Oranje/4mei-comité en Stichting Veteranen Westland) maar zonder publiek.

Taptoesignaal

Daarnaast doet gemeente Westland, conform het landelijk initiatief, een oproep aan alle koperblazers om op 4 mei om twee minuten vóór 20.00 uur vanaf zoveel mogelijk plaatsen buiten het taptoesignaal te laten klinken. Het organiserend 4 mei comité van De Lier heeft het initiatief genomen om vanaf de Dom het taptoesignaal te laten klinken (klik hier voor de vooruitblik die eerder op WOS TV te zien was).