Archief
Joost J Bakker via Wikimedia CC

Joost J Bakker via Wikimedia CC

Midden-Delfland 'te laat' met versturen Nee/Ja-stickers

Het is de gemeente Midden-Delfland niet gelukt om Nee/Ja-stickers aan inwoners mee te sturen met de belastingaanslagen. Dat bleek qua planning niet haalbaar, schrijft het college van B en W aan de gemeenteraad. Er wordt nu gezocht naar een andere oplossing.

Het college wilde door het versturen van de Nee/Ja-stickers burgers bewust maken van onnodig papiergebruik. Inwoners kunnen zo'n sticker op de brievenbus plakken, zodat ze geen ongevraagd reclamedrukwerk meer binnenkrijgen. Wethouder Sonja Smit vond deze maatregel afgelopen november passender dan het invoeren van een Ja/Ja-sticker, die wel is ingevoerd in Maassluis en Hoek van Holland.

Met de Ja/Ja-sticker kunnen mensen aangeven dat ze reclamedrukwerk en huis-aan-huisbladen willen ontvangen. Nu nog is het de standaard om beide soorten drukwerk te ontvangen, als je niets laat weten. Roy Ringeling (fractievoorzitter ChristenUnie Midden-Delfland) pleitte tijdens de begrotingsbehandeling voor de invoering hiervan, maar zijn motie haalde het toen niet.

Smit gaat nu kijken naar een nieuwe oplossing: "De bedoeling is om onze inwoners dit jaar op een actieve manier bewust te maken van het ongevraagd drukwerk met als resultaat minder verspilling."