Archief
Joost J Bakker via Wikimedia CC

Joost J Bakker via Wikimedia CC

Midden-Delflanders krijgen Nee/Ja-sticker in de brievenbus

De gemeente Midden-Delfland gaat volgend jaar Nee/Ja-stickers meesturen met de afvalstoffenheffing, om inwoners meer bewust te maken van onnodig papiergebruik. Dat heeft wethouder Sonja Smit dinsdagavond laten weten in reactie op een motie van de ChristenUnie.

Fractieleider Roy Ringeling pleitte voor de invoer van een Ja/Ja-sticker, die bewoners op hun brievenbus kunnen plakken zodat ze kunnen aangeven dat ze reclamedrukwerk en huis-aan-huisbladen willen ontvangen. Nu nog is het de standaard om beide te ontvangen, als je niets laat weten.

Smit zei het 'enorm eens' te zijn met de motie, maar zei dat dit geregeld moet worden in Algemeen Plaatselijke Verordening en die "wordt pas later herzien." Bovendien verwacht ze dat er landelijk iets gaat worden geregeld op dit punt.

In plaats daarvan wil via de lokale krant De Schakel aandacht vragen voor de onnodige verspilling van papier. In aanvulling daarop worden de Nee/Ja-stickers meegestuurd met de afvalstoffenheffing. Op die manier ligt de drempel voor inwoners om die op te plakken lager.

De motie van de ChristenUnie voor de Ja/Ja-sticker werd alleen gesteund door de oppositie en haalde het niet. Vorige week stemde de gemeenteraad in Maassluis wel in met een dergelijk voorstel.