Archief
Ormoep West

Ormoep West

10 jaar cel geëist voor moord op vrouw in woning Maasland

De officier van justitie in Den Haag heeft donderdag een celstraf van 10 jaar geëist tegen een 50-jarige man uit Maasland, omdat hij in juni 2017 zijn vrouw om het leven zou hebben gebracht in hun woning aan het Ingeland. De verdachte zelf ontkent iets te maken te hebben met de dood.

De toen 45-jarige vrouw werd op zondag 11 juni 2017 rond 01.30 uur bewusteloos aangetroffen op de overloop in het huis, nadat haar echtgenoot zelf de politie had gebeld. Haar lichaam zat vol met blauwe plekken, ook had ze schedelbreuken en hersenletsel. Nog geen twaalf uur later overleed het slachtoffer in het ziekenhuis. De vraag was of de vrouw om het leven was gebracht of, zoals de man altijd volhield, was gevallen.

Volgens het OM kan het niet anders dat dat eerste het geval is. Uitgebreid en langdurig onderzoek bevestigt dat. "Zeven deskundigen hebben uiteindelijk geconcludeerd dat het letsel niet kan zijn ontstaan enkel door de val van een trap. Ze moet zijn geslagen met een voorwerp of met haar hoofd ergens tegenaan zijn geslagen", schrijft het OM. Onduidelijk is waarmee het letsel is toegebracht. In het huis zijn veel voorwerpen die daarvoor in aanmerking komen, maar het DNA van het slachtoffer zit overal op, omdat het haar eigen huis is.

De twee waren de voorgaande avond samen thuis, nadat de dochter om 21.15 het huis was uitgegaan. Daardoor komt de man als enige in aanmerking om het fatale letsel te hebben toegebracht. Uit het onderzoek blijkt dat de twee in het verleden stevig dronken en ruzie maakten, waarbij de man soms gewelddadig was.

Verdachte ontkent

De verdachte spreekt tegen dat hij zijn vrouw om het leven heeft gebracht. Hij verklaarde vlak na het incident dat hij ruim een uur bezig was zijn echtgenote wakker te krijgen en in paniek 112 te hebben gebeld. Uit de geluidsopnames van dat telefoongesprek blijkt niets van paniek.

In andere verklaringen had hij het erover dat de vrouw was uitgegleden in de badkamer, later was hij ervan overtuigd dat ze van de trap was gevallen. Bovendien werd het uur dat hij bezig was haar wakker te krijgen later 20 minuten en zelfs minder.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Categorieen:
112