Archief
Ormoep West 1

Ormoep West 1

Maaslander vrijgesproken van moord op vrouw

Een 50-jarige man inwoner van Maasland is donderdag vrijgesproken van doodslag op zijn vrouw. Volgens de rechtbank zit de verklaring van de verdachte, dat zijn vrouw dronken van de trap is gevallen, vol tegenstrijdigheden. Maar de verklaring is niet ongeloofwaardig, zei de rechter volgens mediapartner Omroep West.

De man heeft altijd gezegd dat zijn vrouw van de trap is gevallen terwijl hij lag te slapen, en daarbij zo ongelukkig terecht is gekomen dat ze later in het ziekenhuis overleed. De officier van justitie betoogde twee weken geleden dat minstens één van de verwondingen aan het hoofd van het slachtoffer, een schedelbreuk, niet te verklaren is door de val van de trap, en veroorzaakt moet zijn door een enorme klap, die de verdachte zou hebben uitgedeeld. Juist die schedelbreuk heeft de dood veroorzaakt. Probleem daarbij was dat het moordwapen nooit is gevonden.

Er is veel onderzoek gedaan door een forensisch patholoog, forensisch arts en andere deskundigen, die de lezing van het OM onderschrijven. De rechtbank in Den Haag stelt echter vast dat de deskundigenrapporten onvoldoende zijn om met zekerheid te zeggen hoe het letsel is ontstaan en of verdachte daarbij een rol heeft gespeeld. Op geen enkele andere manier kan worden opgehelderd wat die nacht is gebeurd. Daarom wordt de verdachte vrijgesproken.Het Openbaar Ministerie eiste eerder een celstraf van tien jaar. Zij heeft twee weken om tegen de uitspraak in hoger beroep te gaan.

Categorieen:
112