Archief

Ruim 500 Wateringers stemmen over toekomst dorp

Zo'n 1.500 inwoners van Wateringen hebben vorige week de tentoonstelling bezocht over welke kant het met Wateringen op moet. In de bibliotheek hingen vier scenario's, daar is 523 keer op gestemd.

De scenario's variƫren van behoudend maar realistisch tot innovatief en met lef. In scenario A is bijvoorbeeld weinig extra ruimte voor winkels, terwijl in scenario D de Herenstraat een fietsstraat wordt en het Plein groen en autovrij wordt. In alle vier de scenario's gaat de Dorpskade op de schop.

Ondernemersvereniging BIZ Centrum Wateringen is niet te spreken over de vier scenario's. BIZ presenteerde in oktober een centrumplan voor Wateringen, waarin ruimte is voor woningen, het Vliethof op de schop gaat en eindelijk iets gedaan wordt aan de belabberde verkeersdoorstroming in het dorp.

Maar van dit voorstel vindt BIZ-voorzitter Erik Koeze niks terug in de vier scenario's. "Er is geen contact met ons geweest", aldus de bekende makelaar. "Het enige wat we zien, is dat ons plan volledig versnipperd is." Hij hoopt dat er nog een gesprek met het gemeentebestuur mogelijk is.

Het is de bedoeling dat eind dit jaar of begin volgend jaar de visie wordt vastgesteld. "Dan is het afhankelijk van de plannen en het geld wanneer er wat gebeurt", zegt verantwoordelijk wethouder Cobie Gardien.

Categorieen:
Wateringen Algemeen