Archief

Ondernemers Wateringen: scenario's zijn 'bagger'

Ondernemersvereniging BIZ Centrum Wateringen voelt zich volledig genegeerd door de gemeente Westland. Het voorstel van de BIZ komt nauwelijks voor in de vier scenario's die nu op tafel liggen. "Ons plan is versnipperd."

De pijn zit diep bij ad-interimvoorzitter Erik Koeze van de BIZ. De ondernemersvereniging presenteerde in oktober vol trots een centrumplan voor Wateringen, waarin ruimte is voor woningen, het Vliethof op de schop gaat en eindelijk iets gedaan wordt aan de belabberde verkeersdoorstroming in het dorp.

Maar van dit voorstel vindt Koeze niks terug in de vier scenario's, waarvan één stuk uiteindelijk de visie voor de toekomst van Wateringen wordt. "Er is geen contact met ons geweest", aldus de bekende makelaar. "Het enige wat we zien, is dat ons plan volledig versnipperd is."

Hij noemt de voorstellen van de gemeente onhaalbaar. "Wij merken nu al dat Wateringen leegstand krijgt, wij zijn al te laat. Als dit wordt voortgezet, zijn wij over tien jaar mogelijk met iets bezig, maar dan gaan wij het niet redden."

Volgens verantwoordelijk wethouder Cobie Gardien is er wel degelijk overleg geweest met de BIZ. "De BIZ en andere partijen hebben aangegeven dat er echt iets moet gebeuren om Wateringen leefbaar te houden. Het college heeft nog geen lijn ingezet, anders zou de participatie voor niets zijn."

Koeze gooit de vier scenario's het liefst in de prullenbak, maar hoopt dat er toch nog een gesprek met het gemeentebestuur mogelijk is. Wij hebben contact met partijen als de Albert Heijn en eigenaren van Vliethof. Ik heb het idee dat wij niet voor vol worden aangezien."