Archief
Archief WOS Media 1

Archief WOS Media 1

Nieuwe dienstregeling in regio: vooral meer bussen per uur

De nieuwe busvervoerder in onze regio, het van oorsprong Israƫlische EBS, verandert vanaf 25 augustus weinig aan de al bekende plannen voor de dienstregeling in onze regio. De lijnen worden grotendeels aangepast op de Hoekse Lijn. Wel wordt op diverse lijnen de frequentie verhoogd.

Zoals bekend wordt lijn 35 opgeheven en gaat die op in lijn 31. Die laatste rijdt voortaan van Hoek van Holland naar Den Haag. Vooral voor inwoners van Hoek van Holland heeft dat grote gevolgen, omdat de bus geen ronde meer door het dorp maakt, maar meteen richting station Hoek van Holland Haven rijdt. In plaats daarvan zal echter een wijkbus door het dorp gaan rijden.

Lijn 33 (Delft - Maassluis) gaat voortaan door Den Hoorn en Delft dezelfde route rijden als de lijnen 32 en 37, waardoor reizigers in Maassluis, Maasland en Schipluiden een kortere reistijd krijgen. In Maassluis krijgt de lijn het eindpunt bij metrostation Centrum. Het traject tussen Maassluis en Naaldwijk wordt overgenomen door lijn 34, die nu nog tussen Monster en Naaldwijk rijdt. In Maassluis krijgt de nieuwe lijn 34 een snellere route, na de halte Stadsmolen wordt er via de Westlandseweg en het centrum naar station Centrum gereden waar overgestapt kan worden op de metro. De frequenties die daarbij over de gehele lijn worden gereden, zijn 2 keer per uur op werk- en zaterdagen overdag.

De dienstregeling van de lijnen 30 en 32 wordt in de spits (lijn 32 alleen in de ochtendspits) verhoogd naar 6 keer per uur. In de daluren wordt de frequentie van lijn 30 tussen Rijswijk en Naaldwijk verhoogd naar 4 keer per uur.

De huidige lijn 36 (tussen Schiedam, Naaldwijk en Den Haag) wordt opgewaardeerd naar R-net, een samenwerkingsproject van overheden en vervoerders in de Randstad op het gebied van 'hoogwaardig openbaar vervoer', en krijgt het nieuwe nummer 456. De route blijft onveranderd, maar de frequentie wordt verhoogd naar 6 keer per uur op werkdagen in de spits en 5 keer in de daluren. 's Avonds en in het weekend rijdt de bus 2 keer per uur.

De veilinglijnen blijven ongewijzigd rijden naar de bloemenveiling in Honselersdijk. De lijnnummers zullen wel wijzigen, de nummers 424, 426, 427, 429 en 431 wijzigen in 824, 826, 827, 829 en 831.