Archief

Waterman valt of staat bij besluit gemeenteraad

Het lot van het Wateringse zwembad De Waterman ligt in handen van de gemeenteraad. Gaat de raad akkoord, dan kan het bad broodnodige aanpassingen plegen. Komt er geen witte rook, dan is het na 2020 over en sluiten.

De Waterman is zo ongeveer aan het einde van zijn levensduur. Het bad lekt en de apparatuur om het water schoon en op temperatuur te houden is verouderd. Weliswaar staat een legertje vrijwilligers van de technische dienst klaar om problemen te verhelpen, maar de machinekamer is eigenlijk al afgeschreven.

Om het zwembad voor de komende twintig jaar te behouden is zeker 2 miljoen euro nodig, vertelde voorzitter Leo Zwinkels eerder bij de WOS. Het plan wordt opgenomen in de zogenoemde voorzieningennota, waar de gemeenteraad later dit jaar een klap op moet geven.

Voor nu is het openluchtbad klaar voor het zomerseizoen. Het hekwerk aan de voorkant is nieuw, er staat nu een blokhut, de randen van het zwembad zijn onder handen genomen en de rokers kunnen op een apart terreintje terecht. Op den duur moet de Waterman volledig rookvrij zijn; in 2020 mag er binnen de poorten van het zwembad niet meer gerookt worden.

De vaste bezoekers zullen de blokhut voor het eerst zien. Die is nieuw en dient als omkleedruimte voor invalide bezoekers. Zij hebben nu ook een eigen toilet. En mocht je eerste hulp nodig hebben, dan word je in een nieuwe kamer opgelapt.

Zwemmen kan nog niet, omdat het water nog te koud is. Waarschijnlijk kan dat donderdag wel, maar dat lees je dan op de website van de Waterman of op de Facebookpagina van het openluchtzwembad.

Categorieen:
Wateringen Economie