Archief

Geen 50 km op Haagweg, Lange Kruisweg geen voorrangsweg

Een deel van de Lange Kruisweg in Maasdijk (tussen het Nollaantje en de Schenkeldijk) wordt toch geen voorrangsweg. En de maximumsnelheid op de Haagweg in Monster wordt niet naar 50 kilometer per uur verlaagd. De gemeente Westland heeft besloten om de twee verkeersbesluiten in te trekken.

Tegen de besluiten waren bezwaren gemaakt door bewoners en, in het geval van de Haagweg, ook door hulpdiensten. De laatste waren bang dat door de lagere snelheid de aanrijtijden in gevaar zouden komen. De gemeente stelt nu dat nader onderzoek heeft uitgewezen dat de grondslag voor het verkeersbesluit niet juist is, dat een goede motivering ontbreekt en dat er te weinig naar alternatieven is gekeken.

Volgens een woordvoerder van de gemeente ligt het niet voor de hand dat er in de nabije toekomst toch een voorrangssituatie op de Lange Kruisweg zal komen. Een lagere snelheid op de Haagweg is nog niet geheel van de baan, maar het college van B en W zal dan de argumenten van de hulpdiensten zwaar laten meewegen.