Archief
Google Streetview 4

Google Streetview 4

Moeder vrijgesproken van opzettelijke mishandeling zoon

Een 42-jarige vrouw uit Maassluis is woensdag door de rechtbank in Rotterdam vrijgesproken van opzettelijke (psychische) mishandeling van haar zoon. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken terug nog een jaar cel, waarvan negen maanden voorwaardelijk, maar de rechter vindt niet overtuigend genoeg bewezen dat sprake was van opzet. Ook is de zaak deels verjaard.

De vrouw zou volgens de tenlastelegging de jongen hebben mishandeld tussen zijn geboorte in 2002 en 2009. Zo zou zij hem stelselmatig hebben gekleineerd en uitgescholden en hebben geslagen, geschopt en geknepen. De jongen pleegde uiteindelijk, ondanks een intensief hulpverleningstraject, in juni 2017 zelfmoord. Enkele maanden daarvoor hadden vader en de destijds 14-jarige zoon samen aangifte van mishandeling gedaan.

Op basis van het dossier, waarin de feiten en omstandigheden uit de vroege levensjaren niet heel concreet zijn beschreven, kan geen verband worden gemaakt tussen de acties van de moeder en de psychische situatie van haar zoon. Daardoor kan opzet bij het toebrengen van psychisch letsel niet worden bewezen. Ook is onduidelijk wanneer bepaalde mishandelingen hebben plaatsgevonden. Immers, alle zaken met betrekking tot mishandeling vóór 2006 zijn inmiddels verjaard.

Categorieen:
Maassluis 112