Archief
Google Streetview 2png   Rechtbank Rotterdam

Google Streetview 2png Rechtbank Rotterdam

OM eist celstraf tegen moeder die zoon ernstig mishandelde

Het Openbaar Ministerie heeft een jaar celstraf geƫist, waarvan negen maanden voorwaardelijk, tegen een 42-jarige vrouw uit Maassluis. Zij zou haar zoon vanaf zijn geboorte in 2002 tot 2009 opzettelijk geestelijk en lichamelijk hebben mishandeld.

De vrouw zou haar zoon stelselmatig hebben gekleineerd en uitgescholden. Ze zou de jongen onder andere hebben laten weten dat hij "nooit geboren had moeten worden", en dat hij "een monster" en "een mislukking" was. Ook zou de zoon vaak door zijn moeder in een hoek, op de gang en in een koud hok zijn gezet. Dit alles leidde tot ernstige mentale schade bij de jongen.

Daarnaast zou de moeder haar zoon vaak expres met haar vlakke hand tegen zijn benen, billen, rug en hoofd hebben geslagen en gestompt en hem hebben geknepen.

Door de psychische en fysieke mishandeling zou de toestand van de jongen steeds verder zijn verslechterd. Uiteindelijk pleegde hij zelfmoord toen hij vijftien jaar oud was.

Behalve de gevangenisstraf eist het OM dat de reclassering toezicht op de vrouw gaat houden. Verder wil het OM dat de vrouw een ambulante behandeling krijgt op een Forensisch Psychiatrische Afdeling, zoals De Waag in Rotterdam. De rechtbank in Rotterdam doet op 13 maart aanstaande uitspraak in deze zaak.

Categorieen:
Monster Maassluis 112