Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Moeder van Bouke Arends: "Hij krijgt nog billenkoek"

Bouke Arends kan aan de slag. Dinsdagavond is hij geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Westland. Het solliciteren naar de burgemeestersfunctie heeft Arends tot het laatste moment geheim gehouden, zelfs voor zijn moeder.

Bouke Arends belt op de avond van zijn voordracht met zijn moeder. 'Mam, ik ben burgemeester van Westland', krijgt moeder Jantje te horen. Waarop zij antwoordde: "Jij bent gek!". Maar al snel blijkt het geen grap. "Ik wist niet wat ik hoorde".

"Ik wist nergens wat van", vervolgt Jantje Struik. "Dit heeft hij goed geheim gehouden, zelfs voor zijn moeder. Daar krijgt hij nog een keer billenkoek voor". De moeder van de burgemeester denkt en hoopt dat haar zoon het goed gaat doen, "maar het is altijd een gok".



'Westlanders houden van doen'

Sjaak van der Tak bestuurde van 2004 tot 2017 de gemeente Westland. Hij roept Arends om op de inwoners af te gaan. "Westlanders houden van doen", zegt Van der Tak. Eric van Oosterhout, huidig burgemeester van Emmen en nu oud-collega van Arends, adviseert om het eerste jaar 'kalm aan' te doen. "Je moet vol aan de bak, maar probeer het ook te doseren. Blijf goed aan jezelf en je gezin denken".

Categorieen:
Westland Politiek