Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Bouke Arends beoogd burgemeester Westland

De gemeenteraad van Westland wil PvdA'er Bouke Arends (52) als nieuwe burgemeester. Dit is de uitkomst van de geheime stemming die dinsdagavond is gehouden in het gemeentehuis in Naaldwijk. Na de feitelijke benoeming door Koning Willem-Alexander, op voordracht van de minister van Binnenlandse Zaken, zal hij per 18 december het stokje overnemen van waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne. Arends is nu nog wethouder in Emmen.

Eigenlijk gaat het om de opvolging van Sjaak van der Tak, die in september vorig jaar vertrok, omdat hij zich tussentijds liet strikken voor het voorzitterschap van LTO Glaskracht. Met de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar in aantocht, werd er voor gekozen om het profiel van de nieuwe burgemeester te laten schetsen door de nieuwe gemeenteraad.

Naar het burgemeesterschap van Westland hebben twaalf personen gesolliciteerd: tien mannen en twee vrouwen. Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland, heeft met een aantal kandidaten gesprekken gevoerd en vervolgens aan een vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad aanbevelingen gedaan.

Quintus

Het aanstaande vertrek van Arends kwam bij fractievoorzitter Guido Rink van de PvdA in Emmen als een verrassing, meldt RTV Drenthe. "Ja, dat is het wel. Maar ergens hadden we wel het vermoeden dat hij burgemeester wilde worden, omdat hij al waarnemend burgemeester is geweest. Ik vind het mooi en wij zijn blij voor hem. En hij kan natuurlijk nog steeds naar Hurry Up kijken, als zij tegen Quintus spelen in het Westlandse Kwintsheul."