Archief
Dennis van Schie 1

Dennis van Schie 1

Werkzaamheden NAM bij Molenslag hervat

Na een onderbreking van bijna twee weken zijn de werkzaamheden op de voormalige gaswinningslocatie Molenslag in Monster vrijdag weer hervat. De tijdelijke boorwerkzaamheden werden vorige week maandag stilgelegd, omdat door het boren bij diverse woningen aan de Aalscholver nieuwe scheuren ontstonden. Daarom maakt de Nederlandse Aardoliemaatschappij nu gebruik van een nieuwe techniek: 'millen'.

Millen is ook bekend als frezen of schaven. Deze techniek, die eerder ook is toegepast op een NAM-locatie in Berkel, zorgt voor het geringste aantal trillingen. Het is de enige oplossing die nog voorhanden is. Hoewel de generatoren op het terrein niet meer nodig zijn, zullen omwonenden nog wel enige geluidsoverlast ervaren.

De werkzaamheden worden komende dinsdag met de bewoners geƫvalueerd.



Op de locatie Molenslag lekt dagelijks een beetje gas en dat moet verholpen worden. Daarvoor moet de NAM de diepte in. De werkzaamheden op de tijdelijke boorlocatie werden 19 oktober ook al stilgelegd, nadat er vanuit de buurt klachten waren gekomen over stankoverlast en trillingen.

Categorieen:
Monster Algemeen