Archief
Google Maps 1

Google Maps 1

Toch geen parkeerplaatsen op fietspad bij Hodenpijl

De komst van 44 parkeerplaatsen op het Sophia van Wouwpad in Schipluiden gaat toch niet door. Dat laten burgemeester en wethouders van Midden-Delfland weten in een brief aan de gemeenteraad. De aankondiging van de parkeerplaatsen leidde begin dit jaar tot ophef onder de bewoners van het nabijgelegen buurtschap Hodenpijl. Ook de politieke fracties waren tegen de aanleg.

Het parkeerterrein maakte onderdeel uit van de zogenoemde Integrale Ontwikkeling Delft-Schiedam (IODS). Dit heeft als doel om naast de aanleg van de verlengde A4 te investeren in het Midden-Delflandgebied. De bewoners kwamen echter in verzet, omdat er een fietspad zou moeten worden 'omgeploegd' en er een groenstrook moest wijken. "In plaats van meer fietspaden en meer groen, wordt met deze IODS-gelden het tegenovergestelde bereikt", aldus de bewoners. Ook zou het afgelegen terrein leiden tot 'ongewenste activiteiten'.

Het college heeft naar aanleiding van de bezwaren besloten het oorspronkelijke plan, dat stamt uit 2014, te herzien. Dat plan had als doel om de parkeerdruk bij de Tramkade te verminderen. "In de jaren daarna zijn de feitelijke omstandigheden echter dusdanig gewijzigd, dat er geen tot weinig parkeeroverlast op de Tramkade wordt ervaren."

In het nieuwe ontwerp worden minimaal 40 parkeerplaatsen gerealiseerd ten zuiden van de Abtsrechtseweg, bij het Toeristisch Overstap Punt (TOP) en Golfbaan Delfland. De golfbaan wordt gevraagd het beheer en onderhoud op zich te nemen.

De 40 parkeerplaatsen wijken af van de oorspronkelijke afspraak om 80 plaatsen aan te leggen in de omgeving van het TOP. Rijkswaterstaat is inmiddels akkoord met de wijziging.