Archief
Google Maps

Google Maps

Bewoners Hodenpijl niet blij met nieuw parkeerterrein: 'Verkeerde besteding van IODS-geld'

Bewoners van buurtschap Hodenpijl in Schipluiden zijn niet blij met de komst van 44 parkeerplaatsen halverwege het nabijgelegen Sophia van Wouwpad. Voor de aanleg hiervan moet wordt het huidige fietspad 'omgeploegd' en geasfalteerd en moet een groenstrook wijken. "Dit is een verspilling van gemeenschapsgeld."

Het parkeerterrein wordt betaald met geld uit de zogenoemde Integrale Ontwikkeling Delft-Schiedam (IODS). Dit heeft als doel om naast de aanleg van de verlengde A4 te investeren in het Midden-Delflandgebied. Volgens de bewoners staat de aanleg van de parkeerplaatsen - bedoeld voor bezoekers van Op Hodenpijl en het Toeristisch Overstap Punt - haaks op de bestedingsdoelen: "In plaats van meer fietspaden en meer groen, wordt met deze IODS-gelden het tegenovergestelde bereikt."

Een gemeentewoordvoerster legt echter uit dat het IODS-geld ook bedoeld is om de toegankelijkheid van het Midden-Delflandgebied te vergroten voor bezoekers. "Met parkeervoorzieningen zoals deze faciliteren we bezoekers die te voet, met de fiets of op een andere wijze het agrarisch cultuurlandschap en de voorzieningen van Midden-Delfland willen verkennen."

De buurtbewoners zijn tevens bang voor aantasting van hun woongenot. Omdat de parkeerplaats nogal afgelegen komt te liggen, zou deze uitnodigen tot 'ongewenste activiteiten'. De gemeentewoordvoerster: "We zorgen ervoor dat de plekken goed ingepast worden in het landelijk gebied en dat ze sociaal veilig zijn. Dus enigszins in het zicht van mensen, maar zo ver van ze af dat ze er geen directe hinder van ondervinden."