Archief
WOS Media 1

WOS Media 1

Paul Sosef verplettert Maeslantkering-record

Paul Sosef heeft woensdag een droomprestatie geleverd. Hij reed op zijn racefiets 402 keer de Maeslantkering bij Hoek van Holland op. Daarmee verpletterde hij het record van Danny Voogt, dat sinds vorige week maandag op 225 keer stond.

Honselersdijker Sosef koppelde zijn recordpoging aan de grote Tourmaletdag van Team Westland. Hij startte in Hoek van Holland op hetzelfde tijdstip als de deelnemers aan het evenement in Frankrijk. Sosef, die op zondag 10 juni het record op 201 keer had gebracht, kreeg de hele dag ondersteuning van familie en vrienden.

De Maeslantkering Challenge is het gesprek van de dag in wielerminnend Westland. En niet alleen daar, want de uitgeloofde hoofdprijs, een heuse klimgeit, heeft ook in andere kringen voor beroering gezorgd. Fietsenwinkelier Sander van Scheijndel in 's-Gravenzande, de initiatiefnemer van de uitdaging, kreeg de politie over de vloer. Dit naar aanleiding van een aangifte door de Partij voor de Dieren. Van Scheijndel kon uitleggen, dat de prijs rechtstreeks naar een kinderboerderij gaat, zoals van meet af aan was gecommuniceerd.